Winkelmand

Uncategorized

Dream Market stopt ermee

By 28 maart 2019 No Comments

Het gebeurt zelden dat een darknet-market zo lang meegaat of netjes wordt afgesloten. Bij Dream Market was dit wel het geval. Sinds gisteren wordt er een melding gegeven dat de marktplaats gaat stoppen en gaat verhuizen naar een ander domein. Toevallig maakte de DEA (Drug Enforcement Administration) deze week bekend dat het strenger toe ging zien op de online drugverkoop via de marktplaatsen op het darkweb en dat er heel wat huiszoekingen en inbeslagnames gebeurd zijn.

Dream Market gaat stoppen: heeft de DEA een ander Darknet-slachtoffer opgeëist?

Na 6 jaar bestaan geeft Dream Market het op. CCN heeft de geruchten over de stopzetting bevestigd. Omdat het oorspronkelijke bericht niet is ondertekend of beevestigd op forums, is er enige verwarring over de afkomst ervan. Hebben de administators het platform grondig beveiligd en zijn zevan plan het naar een nieuw domein te verplaatsen? Of is het domein in handen van de politie in overheid? Niemand lijkt het te weten.

Verhuist Dream Market of is het overgenomen door DEA, politie en overheid, zoals Hansa Market?

Dream Market staat geen nieuwe accounts toe, en officieel zou de sluiting op 30 april 2019 plaatsvinden.

Gebruikers op de darkweb-versie van Reddit waren aanvankelijk niet zeker of het nieuws echt was of niet. Zie onderstaande screenshot.

De darkweb-versie van Reddit had veel te zeggen over de sluiting van Dream. Dream is vandaag de op één na populairste Darknet-markt, na Wall Street market.

Dream Market is nu al zo lang in werking, dat het moeilijk te geloven is dat ze het nu opgeven. In tegenstelling tot de meeste darknet-marktplaatsen, kondigen ze aan dat ze gaan afsluiten. Ze rennen ook niet weg met het geld van iedereen, want iedereen heeft de mogelijkheid om zijn of haar bitcoins over te zetten tot eind april.

Geen exit scam, maar misschien wel een inbeslagname?

Exit-scams komen veel voor in de digitale onderwereld. Verkopers verkopen hun goederen, sturen ze netjes op en krijgen goede recensies. Na enkele maanden echter geven ze er de brui aan en gaan ze er vandoor met de bitcoins. Dit is bij Dream Market niet het geval.

Multisignature wallets hebben het beveiligen van bitcoins aanzienlijk verbeterd, maar deze vereisen aanzienlijk meer moeite door de beheerders van de marktplaats zelf. Dream Market had het populaire ‘stort-en-opnamemodel’, net zoals de andere marktplaats: Wall Street Market. Je moest eerst bitcoins storten op een portefeuille voor je deze kon gebruikn.

Zes jaar aanwezigheid is lang op het darkweb. Verschillende markten zijn verwijderd als gevolg van onderzoeken naar grote verkopers. Deepweb was een minder sensationeel onderwerp tijdens de neergang van de cryptomarkt. De legalisatie van marihuana in verschillende rechtsgebieden na de hoogdagen van de Silk Road (een andere marktplaats die vroeger actief was op deepweb) heeft ook de vraag naar het darknet doen afnemen. Bepaalde soorten medicijnen zijn echter nog steeds zeer gewild, met name opiaten, waarvoor onlangs een Californische vrouw werd gearresteerd na een langdurig onderzoek.

4-sterrenbeoordelingen voor Dream Market

De ‘partnermarkt’, die Dream Market vermeld, lijkt nog niet operationeel te zijn. Het opgegeven .onion-adres voor de partnermarkt laadt op dit moment nog niet..

Dream heeft een gemiddelde van vier sterren na meer dan 1800 recensies op DeepDotWeb, een betrouwbare website met info over het dark web.

Hoewel het een inpopular opinion is, zijn er rationele argumenten dat de Silk Road-marketplace van Ross Ulbricht de eerste toepassing was die een grote vraag en aanbod naar Bitcoins creëerde. Deze marktplaats heeft miljoenen euro’s, die aan illegale drugs een namaakspullen zijn uitgegeven, omgezet. Bepaalde items waren verbannen op Silk Road, terwijl andere marktplaatsen deze nog steeds verkochten, zoals bijvoorbeeld kinderporno.

DREAD PIRATE ROBERTS ‘LEGACY

Ulbricht, in de onderwereld bekend als Dread Pirate Roberts, verkocht nooit drugs op Silk Road zelf. Niettemin kreeg hij een levenslange gevangenisstraf voor zijn rol bij het faciliteren van een niet-gewelddadige, digitale manier voor mensen om online drugs te kopen en verkopen. Het bedrijfsmodel dat hij heeft gemaakt, is vele malen gekopieerd. Dream Market werd opgericht na de sluiting van Silk Road en heeft sindsdien op dezelfde manier geopereerd.

De sluiting ervan zal waarschijnlijk vragen doen rijzen over de ‘partnermarkt’. De markt moet nog een officiële reden voor de aanstaande sluiting noemen.

Een bijzonder huiveringwekkend aspect van de sluiting, althans voor de deelnemers, is het minder gepubliceerde nieuws van de DEA dat het vandaag een enorme inbeslagname en buit heeft gemaakt.

De DEA vermeld:

Als gevolg van operatie SaboTor hebben Amerikaanse en internationale wetshandhavingsinstanties 61 arrestaties verricht en 50 Darknet-accounts gesloten die werden gebruikt voor illegale activiteiten. De rechtshandhaving voerde 65 huiszoekingsbevelen uit, waarbij 299,5 kilo drugs, 51 vuurwapens en meer dan $ 7 miljoen ($ 4,5 miljoen in cryptocurrency, $ 2,48 miljoen in contanten en $ 40,000 in goud) werden ingenomen. Ze voerden ook 122 verhoren uit. Daarnaast namen deelnemende instanties deel aan openbare onderwijsinspanningen met betrekking tot de educatie rond gevaren van opioïdemisbruik tijdens de operatie.

Dea darknet

Het is interessant om op te merken dat het “accounts maken” waren afgesloten, maar niet de markten zelf. Dit zal er alleen maar voor zorgen dat de nieuwe markt daadwerkelijk wordt gefinancierd door de overheid – een honingval om alle honingsvallen te beëindigen. Een Dread-gebruiker wees op dit nieuws en zei:

Ik zou willen raden om te rennen alsof het op fucking vuur was.

De tijd zal leren wat er van de Dream-markt komt. Op dit moment kunnen gebruikers hun geld opnemen en velen op het donkere web bevelen dit meteen aan. Dit kan op zich een risico zijn als het zonder enige anonimiteit wordt gedaan, aangezien de DEA deze transacties ook zou kunnen volgen.

Geef een wetshandhavingsman een enkele drugsdealer en hij zal een dag blij zijn. Geef hem een ​​volledige gebruikersbasis en hij zal er zijn carrière mee maken.

Leave a Reply