Winkelmand

Phenibut

Phenibut: 8 voordelen bij correct gebruik & bijwerkingen bij incorrect gebruik!

By 18 maart 2019 3 Comments

Inleiding.

Phenibut is een leuke uitvinding. Het is een stofje, uitgevonden om je angsten weg te nemen. Volledig legaal. Maar je kunt er alleen maar van profiteren als je enige basiskennis hebt Dat is waar dit artikel je kan helpen. Voordat u leert hoe u het correct moet behandelen, zodat het aan uw behoeften voldoet, ziet u wat u krijgt:

Inhoud.

De 8 verheffende voordelen van Phenibut

Phenibut wordt voornamelijk gebruikt om angst te verminderen. Maar studies hebben aangetoond, zowel in Engelse als in Russische wetenschappelijke tijdschriften, dat het meer te bieden heeft:

Hersenbescherming

Het  beschermt neuronen in de hersenen tijdens stressvolle tijden. Het kan ze ook beschermen tegen zuurstofgebrek en wanneer je lichaam bezig is met lichamelijke inspanning. In situaties zoals deze normaliseert phenibut de neuronen en verbetert de bloedtoevoer naar de hersenen.

Hartbeschermingen 

Het kan de hartspier beschermen tegen toxines die zich in het bloed opbouwen. En ook het gevaar van alcoholmisbruik en chronische stress die een abnormaal hartritme veroorzaken.

Seksuele functie

Phenibut kan uw seksuele ervaring verbeteren door de plezierreceptoren in de hersenen te stimuleren. (dopamnee) Dit leidt tot betere seks en intensere orgasmen. Het geneest echter geen erectiestoornissen of iets dergelijks. Het zal je ervaring alleen maar verbeteren.

Slaap

Phenibut kan slapeloosheid verslaan en natuurlijke slaappatronen herstellen. De stimulatie van GABA-receptoren maakt je kalm en vermindert de neuronale activiteit.

Hersenencommunicatie

Phenibut kan interhemispherische transmissie verbeteren , wat leidt tot verbeterde informatieverwerking, probleemoplossing, informatieherinnering en focus. Daarom ook aanbevolen voor kort tot middellang gebruik bij ADHD.

Geheugen & Leren

Het heeft enig bewijs getoond om de leercapaciteit, het geheugen en het denken te verbeteren. Onderzoek ontbreekt om dit te bevestigen tot 100%. Er wordt echter gedacht dat dit gebeurt omdat Phenibut tegelijkertijd dopamine- en GABA-receptoren stimuleert.

Angst

Misschien wel het grote voordeel dat het zo populair maakt. Phenibut kan angst en stress gemakkelijk verminderen. Het zal ook het zelfvertrouwen vergroten en populair zijn voor het verminderen van sociale angstgevoelens.

Creativiteit

Hoe dit gebeurt, is duidelijk zichtbaar. Verbeterde hersencommunicatie. En verminderde neuronale activiteit laat uw creatieve ideeën vrij stromen vanwege de minder angstreactie van de amygdala. Geweldig voor de perfectionist die de rechter binnenin niet kan afstellen.

Wat is Phenibut?

Phenibut, in technische termen, is ( β-fenyl-GABA).

Het werd in 1960 in Rusland gemaakt voor de toolkit-box voor astronauten. Het idee was om met stress en angst om te gaan zonder hun prestaties te beïnvloeden. Dat is ook gelukt. In Rusland en Letland is Phenibut sindsdien medicamenteus erkend voor:

 • Depressie
 • Spanning
 • Angst
 • Slapeloosheid
 • Alcoholisme
 • Stotteren
 • Alzheimer
 • Verminderde hersenfunctie
 • Alcoholisme

Europa sprong niet op de kar, en hier wordt het legaal als voedingssupplement verkocht.

De toegevoegde phenylring maakt het mogelijk dat phenibut de bloed-hersenbarrière binnendringt, dus het is effectiever dan standaard GABA-supplementen. In sommige landen wordt het verkocht als voedingssupplement. Veel mensen gebruiken het als slaapmidde en sociale angstremmer.

Hoe werkt Phenibut?

Phenibut passeert de bloed-hersenbarrière eenvoudig en bootst dan de GABA-a- en GABA-b-receptoren na. GABA is een neurotransmitter (een stofje in de hersenen) dat sterke signalen -zoals overprikkeling – dempt. Op die manier  vermindert Phenibut voor een aantal uurmet angst, spanning en stress.

GABA voor angst en stress is misschien het belangrijkste ingrediënt dat je in je doos kunt toevoegen. Maar, te veel GABA-activiteit en je zou moe en slaperig worden!

Dat is waar Phenibut in uitblinkt: behalve de GABA-receptoren (rustgevend) stimuleert het ook de dopaminereceptoren. Ze worden reactiever en reageren sneller. Dopamine is een stimulerende neurotransmitter die het beloningssysteem van uw hersenen en vele andere hersenfuncties behandelt. Motivatie, focus, en concentratie verhogen, terwijl u 100% relaxet bent. Dit wordt ook wel ‘flow’ genoemd.

Neemt u een dosis voor het slapengaan, dat is dan meestal 2-3 g, dan wordt u fris wakker met een dopamine rebound. De effecten zijn er nog steeds ‘s ochtends en je zult een gevoel van welzijn voelen. Wees niet verbaasd als je een strandwandeling wilt maken. Of gewoon zingen en dansen in de douche. Misschien wil u plots uw vrienden bellen?

Maar let op! Maak er geen gewoonte van om dit supplement  dagelijks te gebruiken.

Lees dit artikel tot het einde en je zal snappen hoe je dit supplement ‘Phenibut’ veilig kan gebruiken.

Hoe Phenibut te nemen

Alles hangt af van hoeveel u inneemt. Dit betekent een goede of slechte ervaring met het toedienen van een phenibut. Het beste advies dat ik je vandaag kan geven, is dat je dit niet dagelijks neemt. 2 tot 3 keer per week is het maximm. Je moet ook af en toe een pauze nemen om tolerantie te voorkomen. Bovendien minimaliseert het het risico op  ontwenningsverschijnselen.

Ja, inderdaad. Er zijn mensen die dit 5 jaar na mekaar dagelijks hebben genomen, probeerden te stoppen, en daar ook in geslaagd zijn. Maar dit zal met een aantal negatieve bijwerkingen komen. U kan Phenibut perfect 2 tot 3 keer per week nemen en de positieve effecten blijven waarnemeen.

Phenibut werkt niet meteen. Geef het wat tijd. Het werkt echter sneller als je het op een lege maag inneemt. Over het algemeen heeft Phenibut 1 tot 2 uur nodig om de eerste effecten te laten merken.

Na 2 tot 4 uur voel je vooral de kalmerende effecten.

Het beste is om Phenibut niet zomaar te nemen, maar om je dag zo te plannen dat jij weet wanneer je angst zal ervaren en dat je dit kan tegenhouden door Phenibut te gebruiken.

Er is geen perfecte dosis die voor elk individu wonderen doet. Je moet wat experimenteren om de reactie van je lichaam te achterhalen. Maar hier zijn enkele tips en trucs die u kunt gebruiken om in de juiste richting te gaan.

Phenibut-dosering

Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, wat om te beginnen niet goed is toch, toch? Begin dan met 1 capsules van 500mg oftewel 0.5g, afhankelijk van hoeveel angst je hebt. Deze dosis is genoeg om wat lichte angst weg te blazen.

Als u een phenibut-poedersupplement koopt, moet u ervoor zorgen dat uw weegschaal correct is gekalibreerd, omdat elke mg telt. En als je het met voedsel neemt, moet u wat meer nemen en kan het trager werken, omdat de voedingsstoffen in uw maag concurreren met de Phenibut.

Heeft u geen weegschaal? Als alternatief kan u een maatschepje gebruiken;

Een lage dosis ligt tussen 250 mg en 100 mg. Dat is het aanbevolen startpunt. Begin altijd laag, zodat u uw hersenen enige tijd geeft om zich aan te passen aan meer GABA.

Merkt u na 2 uur verbetering? Goed? Merkt u niks? Neem gerust wat Phenibut bij. Let erop dat u per keer niet meer dan 2 gram inneemt. U kan bijvoorbeeld op 1 dag 4 x 500 mg innemen. U zal merken dat u socialer en gemotiveerder wordt, dat uw zorgen weg zijn en dat u een diepe slaap zal hebben.

De effecten van Phenibut beginnen zoals gezegd na 1 tot 2 uur en houden lang aan. De hoofdeffecten duren 12 uur en de resterende effecten kunnen nog een 12 uur duren. Dit maak het dus zeer geschikt als een angstsupplement dat u 1 x moet innemen, en u daarna geen zorgen meer over hoeft te maken. Gebruik niet dagelijks.

Phenibut kan dus 24 uur in uw lichaam blijven. Wanneer u uw eerste dosis neemt, wacht dan 2 tot 4 uur als u besluit meer te nemen.

 

Phenibut voor slaap

Wanneer u phenibut neemt om te slapen moet u minstens 2 tot 4 gram nemen.

Ik raad aan dat je capsules koopt, zodat je een juiste dosis hebt – in het geval dat je geen weegschaal hebt.

Bij mij is elke capsule 250mg

Twee uur voor het slapen neemt u acht of tien capsules met biologische kamillethee.

Dan bereid je je voor om te slapen als een schaap. Je zult wakker worden met een euforisch gevoel.

Inderdaad! Phenibut heeft een uniek werkingsmechanisme. Ik praat hier niet over een kater, maar over een waar euforisch gevoel. Phenibut verbetert uw REM-slaap, zorgt voor rustigere, diepere en efficiëntere slaap. Eenmaal de hoofdeffectn van Phenibut uitgewerkt zijn (het kalmerende/slaapgevende aspect), komt de dopamine-rebound naar boven!

Je wordt wakker en bent superhelder. Gemotiveerd en helder van geest. Vrienden zullen je vragen hoe je zo gelukkig kan zijn op een zondagmorgen. Dit maakt het een ideaal alternatief voor alcohol.

Zozo, Phenibut is inderdaad zeer krachtig. En met zijn grote machten komen ook grote bijwerkingen. Wel, enkel en alleen, wanneer het misbruikt wordt… Daarom liefst volgend hoofdstuk ook eens nalezen!

 

Phenibut bijwerkingen

Persoonlijk heb ik de bijwerkingen van Phenibut wel al eens ervaren. In het begin nam ik het in veel te hoge doseringen. Ik merkte van mijn 2 gram dosering niks en doseerde nog eens 2 gram bij. Plots voelde ik 4 gram inslaan en kon ik niks anders doen dan slapen – ik kon het niet tegenhouden. Ik moet wel zeggen dat ik de morgen daarop erg fris wakker kwam! Maar de slaapverwekkende efficiëntie van Phenibut valt in ieder geval niet te onderschatten!

Om bijwerkingen te voorkomen, hier nog wat tips:

 1.  Je moet phenibut kopen van een betrouwbare leverancier die PURE phenibut levert. Na lang zoeken hebben wij een contract met een leverancier die pure phenibut en fluorophenibut levert.
 2.  Niet mengen met kalmeermedicatie of alcohol.

Deze bijwerkingen kunnen optreden. Vaak met hoge doses en veelvuldig gebruik.

 • Hoofdpijn
 • Maagpijn
 • Misselijkheid
 • Vermoeidheid
 • Duizeligheid

Ernstige doses (meer dan 15g) kunnen dit veroorzaken:

 • Bewusteloosheid
 • Gebrek aan coordinatie
 • Geheugenverlies
 • Kater
 • Wazig zicht

Bij langdurig gebruik (meer dan 1 jaar) en hoge doses (dagelijks 2 gram) kan Phenibut ontwenningsverschijnselen veroorzaken, waaronder:

 • Negatief denken
 • Verhoogde angst en stress
 • Verminderde slaapkwaliteit
 • Vrij zwevende angst
 • Ergernis
 • wankelheid
 • Nervositeit
 • Verlies van eetlust

Conclusie

Phenibut is een krachtige tool die het brein bijstaat. Het helpt het brein presteren op vlak van cognitieve functies, heeft veelbelovende effecten op angst, stress en depressie.

Ik raad u aan dit supplement eens te proberen, maar u goed in te lezen. Het is niet de bedoeling dat u dit supplement dagelijks in hoge doseringen gaat gebruiken.

U kan Phenibut uw hele leven gebruiken als u zich aan deze richtlijnen houdt:

 • Gebruik max. 3 keer per week
 • Per gebruik een dosering van max 1.5 gram
 • Probeer pauzes in te lassen

Met de juiste mindset hoeft u zich geen zorgen te maken over ontwenning, verslaving of bijwerkingen. 

Heb je toch nog vragen of neem je misschien andere medicatie? Doe het nodige opzoekingswerk en start met een lage dosis.

Overleggen met een arts kan nuttig zijn, maar weinig artsen zijn open-minded voor voedingssupplementen en schrijven liever medicatie voor, waardoor ze betaald zijn door de farmaceutische industrie.

Hopelijk kan jij nu op basis van dit artikel de juiste keuzes maken en met jouw angst omgaan.

Waar bestellen?

Dus, nu vraag je je misschien af, waar kan ik phenibut kopen?

Bekijk hieronder even onze aanbiedingen:

3 Comments

Leave a Reply